coshi
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 13-1-2010
|
wysłano w 14-1-2010 o godz. 18:26 |
|
|
Czy coś już wiadomo o kalendarzu imprez/mistrzostw w 2010
Czy szanowni koledzy planują w najbliższym czasie jeszcze jakieś pojeżdżawki puki aura zimowa w pełnej krasie.....?
Pozdrawiam
|
|
|
obajt
Ścigant

Zarejestrowano: 30-9-2007
Miasto: Mexico
Nastrój: mi obiad
|
wysłano w 15-1-2010 o godz. 00:10 |
|
|
nooooo w zimie cos trzeba posmigac jeszcze. ubic czyms trase zeby sie auto nie kopalo i smiganie.
|
|
|
RALLYKOT
Niedzielny kierowca

Zarejestrowano: 6-7-2008
Miasto: KRAKÓW ,KUNICE
|
wysłano w 16-2-2010 o godz. 20:44 |
|
|
Panowie i Panie z Agalicyjskiego !!!!! Czy będzie cos wnet działo się na stronce i tym forum? bo troszke zatrzymaliscie sie!! Kiedy jakiś kalendarz?
Ewentualnie I eliminacja. Gdzie są zdjęcia z zakończenia Pucharu 2009? Gdzie zdjęcia z WOŚP. TROSZKE TU JUŻ SMUTNO I NUDNO NA TEJ STRONCE.
POZDRAWIAM.
|
|
|
sam_RT
AG MEMBER

Zarejestrowano: 18-1-2007
Miasto: Dobczyce
Nastrój: jak by nie było jest bardzo miło
|
wysłano w 1-3-2010 o godz. 22:16 |
|
|
Drogi Kocie . W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie przekazać wam żadnych
wiadomości. Jesteśmy na etapie rozmów z Gminą. Pojawiły się pewne trudności, ale mamy nadzieję, że uda nam się je pokonać i będziemy mogli przekazać
wszystkim radosną nowinę .
Co do zdjęć, to niestety nasi klubowicze nie są w stanie tego ogarnąć i w tym temacie jesteśmy na łasce fotografów obecnych na imprezach.
|
|
|
Grzegorzkrk
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 10-10-2008
Miasto: Kraków
Nastrój:
|
wysłano w 31-5-2010 o godz. 22:29 |
|
|
Jak tam sytuacja w dobczycach po ostatnich wydarzeniach?
Z tego co widzę to tu od WOŚP nic sie nie dzieje , jak by był ktos tak miły i dał znać gdzie teraz moźna sie dowiedzieć gdzie moźna pojeździc
byłbym wdzięczny.
|
|
|
RALLYKOT
Niedzielny kierowca

|
wysłano w 31-5-2010 o godz. 22:43 |
|
|
Popieram!!!!! Już czas coś oświadczyć,albo działać!!!!
|
|
|
Grzesiek_D
AG MEMBER

Miasto: Wieliczka
|
wysłano w 2-6-2010 o godz. 19:26 |
|
|
|
narazie ciezko cos powiedziec w tym temacie
|
|
|
RALLYKOT
Niedzielny kierowca

|
wysłano w 3-6-2010 o godz. 13:03 |
|
|
Z tego co widzę to będzie chała z jazdy. Proszę Was tylko o jedno; jeśli już nic nie będziecie organizować to nie zachowajcie się jak przysłowiowy
"pies ogrodnika" tylko oddajcie teren klubowi lub klubom które wykorzystają to ze smakiem.Mam na myśli;
Automobilklub Południowy albo/i Motosport Myślenice.
|
|
|
Grzesiek_D
AG MEMBER

|
wysłano w 3-6-2010 o godz. 20:00 |
|
|
|
Chyba cos pokreciles. Teren nie jest nasza wlasnoscia wiec nie rozumiem takiego stwierdzenia. Zarzadca terenu jest gmina Dobczyce.
|
|
|
tomi
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 3-6-2010
|
wysłano w 3-6-2010 o godz. 21:17 |
|
|
popieram odp RALLYKOT !! teren jest wsam raz żeby organizować imprezy RALLY a stego co widać to GALICYJSKI nic nie planuje to czemu nie wpuścić inego klubu !! ??
|
|
|
Siekier
AG MEMBER

Zarejestrowano: 19-1-2007
Miasto: Dobczyce
Nastrój: boldog
|
wysłano w 4-6-2010 o godz. 06:49 |
|
|
|
dziwne podejzenia macie, drzwi do burmistrza otwarte wiec mozna smialo isc zalatwiac juz byl u niego koles, nawet mial plany od architekta ale przy
takiej pogodzie to chyba nic sie nie zdziala chyba ze tylko po asfaltach. Teren jest w tej chwili w dramatycznym stanie, chyba jedynie na impreze off
road...
|
|
|
Geepsy
AG MEMBER

Zarejestrowano: 8-3-2007
Miasto: Brzzzzączkiiii
Nastrój: Kopernik nie żyje, Einstein nie żyje .... i ja się coś marnie czuję!!!
|
wysłano w 5-6-2010 o godz. 00:11 |
|
|
Bądźcie rozsądni Panowie (RALLYKOT I TOMI). Wystarczy zobaczyć w telewizji co się dzieje w tych okolicach. Robienie imprezy na tych paru metrach
asfaltu mija się z celem. A jak zrobimy coś po "syfie" przy takiej ilości wody, to będziemy się miesiącami przed zawodnikami spowiadać z okropnych
warunków. Pisanie o przysłowiowym psie..., to też jakaś bzdura. Koledzy już wspominali...teren nie jest klubu, więc i o odstąpieniu nie ma co gadać.
Jeżeli macie chęci, ludzi i parę tysięcy zł, żeby przy tych warunkach coś tam zrobić, to ja chętnie przyjdę popatrzeć. Tylko po przejeździe
zapoznawczym, nie będzie już po czym chodzić, a co dopiero jeździć. Trochę zaufania by się przydało. Pośpiech nie jest wskazany, jeśli chce się dobrze
wspominać rajd. Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że zobaczymy się niebawem w Dobczycach, my też czekamy zniecierpliwieni na zielone światło i powrót
motywacji do działania
|
|
|
KIBIC
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 5-6-2010
|
wysłano w 5-6-2010 o godz. 19:54 |
|
|
Geepsy- bez obrazy ale i tak ten teren był w kiepskim stanie w sezonie 2009 !! jak były imprezy pozatym jak dlamnie kibica to nie rozumiem jednego ??
wpisowe w sezonie 2009 było 80zł a po jakiej kolwiek imprezie nic nie robiliście z terenem może spych przejechał i tyle !! i nastepna impreza kilka
ałt przejechało i istne dziury za takie wpisowe teren powinien być naprawde w idealnym stanie pomyśl otym ?? nie mówię żeby asfald był ale szuter
powinien być po każdej imprezie zrobiony jak nowy !! a tak apropo czemu takie drogie wpisowe macie ?? stego co paczyłem to żaden klub niema takiego
wysokiego ?? pozdro i czekamy na imprezy kibice
|
|
|
Grzesiek_D
AG MEMBER

|
wysłano w 5-6-2010 o godz. 20:15 |
|
|
|
no.... czemu Geepsy nie ma szutru jak w Finlandii, albo chociaz "szuter zrobiony na nowo"?
|
|
|
obajt
Ścigant

|
wysłano w 5-6-2010 o godz. 22:50 |
|
|
musicie zrobic "asfald" bo jak znów przejedzie kilka "ałt" to musi jeszcze spych jechać i robic go na nowy czysty poprostu idealny. Będe "stego"
miejsca "paczył" jakei bedzie wpisowe na ten rok. Zawodnicy
|
|
|
Jastrzab
Niedzielny kierowca

Zarejestrowano: 31-3-2009
Miasto: Alwernia/Kraków
Nastrój: Tak tak tak tak..
|
wysłano w 7-6-2010 o godz. 00:17 |
|
|
Stego co pacze to faktycznie wpisowe jak w pucharze a asfaldu nima...gdzie som piniondze za wpisowe.. Prezesie gdzie one som???
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu, stąd rodzą się posrane pomysły...
|
|
|
44OFFroad
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 27-1-2010
Miasto: Louisiana
Nastrój: I dont worry, im happy
|
wysłano w 7-6-2010 o godz. 09:04 |
|
|
Panowie, może troszkę taktu i opamiętania na początek.
Wprawdzie nie jestem reprezentantem tutejszego klubu-gospodarza lecz zdanie swoje wypowiem. Obserwując całą sytuację widzę rozwijające się dość
niezdrowe trendy na tle podziały stref wpływów i oczywiście pieniędzy. Nie uważam za rozsądne tworzenie coraz to nowych i więcej mini-klubów i na
kanwie tego wyrywanie sobie nawzajem kawałka tortu, skacząc sobie do oczu o podział terenów i pieniędzy. Sytuacja taka doprowadzi tylko do tego że ten
kawałek tortu rozpadnie się w Waszych rękach brudząc Wasze ręce i odzież...
Zastanówcie się czy przypadkiem nie chcecie doprowadzić do kolejnego "rozbioru Polski", tym razem szlachecko-zaściankowego.
Dla tych co nie wiedzą i nie widzieli streszczę pokrótce, zbudowanie od podstaw solidnej imprezy wymaga dość dużych nakładów środków i wysiłku i
bynajmniej nie da się tego zrobić od zaraz i na "pstryknięcie palcem". Dysponując jakimkolwiek terenem trzeba ponieść proporcjonalne do stanu i
jakości terenu nakłady aby impreza została zaliczona do tzw. "udanych" i zapewniam że nie są to nakłady małe. Nie da się powiedzieć po prostu
"zrobię imprezę bo znalazłem sobie kawałek terenu", skutek będzie taki że albo zrobisz to wbrew prawu albo zrobisz "wyryp", który zemści się na
zawodnikach i będzie to impreza jednego rozbłysku. Jaki mamy stan terenów po deszczowej wiośnie to każdy, kto porusza się dalej niż do pracy/szkoły i
sklepu, widzi i nie należy się spodziewać że ten stan się szybko poprawi a dziury i wyrypy znikną. Nie każdy rodzi się Koperfieldem, czy jak go tam
zwą.
Jeśli kto nie wierzy, zapraszam, każdemu pokażę jak to wygląda od kuchni i ile kosztuje pracy, poświęcenia i środków. Od lat pracuję przy konstrukcji
imprez rajdowych od malutkich do dużych, mistrzowskich i chcąc zrobić to "po Bożemu", wierzcie mi nie jest to lekki kawałek chleba.
Pozdrawiam - MarekM
Nie sztuką jest zabić komara na przedniej szybie lecz na bocznej.
|
|
|
obajt
Ścigant

|
wysłano w 11-6-2010 o godz. 17:31 |
|
|
Chyba pan przesadza z tymi stwierdzeniami. Nikt sobie niczego nie wyrywa. Ocenia pan dziwne trendy zaistniałe w postach ludzi ktorzy chca jezdzic i
nie interesuje ich organizacja? Słyszał pan o walkach miedzy klubami o jakiś teren?
Co do "małych klubików" to juz wogule pan dołożył do pieca.
"Rozbiór Polski" też dobry
|
|
|
44OFFroad
Nauka jazdy
Zarejestrowano: 27-1-2010
Miasto: Louisiana
Nastrój: I dont worry, im happy
|
wysłano w 11-6-2010 o godz. 22:59 |
|
|
Sorry jeśli jest w tym jakaś odrobina nadinterpretacji ale mój bagaż doświadczeń posiada w spisie treści takie zapisy. Pytasz czy słyszałem, ba,
przykre to jest ale mogę Ci nawet pokazać i wymienić z nazwisk (oczywiście prywatnie jak się spotkamy), kto i o co walczy, nawet celowo mącąc wodę. Co
do ludzi, którzy chcą jeździć jakkolwiek i gdziekolwiek to muszę niestety trochę Cię wyprowadzić z błędu, takich jest baaardzo mało. Niestety
organizując imprezy na zróżnicowanych pułapach od amatorskich w górę muszę powiedzieć że coraz więcej załóg staje na pozycji wygody i komfortu
niemalże turystycznego i tacy "byle jakiego wyrypu" nie pojadą bo to co trudne i wymagające szlifowania umiejętności to ich po prostu odstrasza. Co
do "małych klubików", nie miej mi za złe ale zdania nie zmienię, w masie jest siła i gdyby było inaczej to Chiny nie były by mocarstwem...
Pozdrawiam serdecznie życząc owocnej walki na rajdowej arenie - MarekM
Nie sztuką jest zabić komara na przedniej szybie lecz na bocznej.
|
|
|
DAREKZ
AG Member
Zarejestrowano: 5-12-2008
|
wysłano w 12-6-2010 o godz. 08:54 |
|
|
|
robimy jakieś ognisko ?
|
|
|
Grzesiek_D
AG MEMBER

|
wysłano w 12-6-2010 o godz. 11:24 |
|
|
|
|
|
Geepsy
AG MEMBER

Zarejestrowano: 8-3-2007
Miasto: Brzzzzączkiiii
Nastrój: Kopernik nie żyje, Einstein nie żyje .... i ja się coś marnie czuję!!!
|
wysłano w 12-6-2010 o godz. 19:10 |
|
|
OGNISKO....no nareszcie ktoś tu sensownie pisze . Jesteśmy "za".
|
|
|
DAREKZ
AG Member
Zarejestrowano: 5-12-2008
|
wysłano w 13-6-2010 o godz. 21:07 |
|
|
ja załatwiam drewno i kiełbasę
|
|
|
RALLYKOT
Niedzielny kierowca

|
wysłano w 29-6-2010 o godz. 20:31 |
|
|
Ognicho!!!!!!!!!!!!!????????????
No toś Cie pokozali!!!!!!!!!!!!! Nawet ognicha nie zorganizujecie?
|
|
|
Grzesiek_D
AG MEMBER

|
wysłano w 30-6-2010 o godz. 21:16 |
|
|
|